Pekándió - mennyei dió édes ízzel, fűszeres illattal és magas tápértékkel
A pekándió a pekándiófa (Carya illinoinensis) termése. A pekándió hasonlít a dióra, de hosszabb alakja van, édesebb az íze és fűszeres az illata. A pekándió fehérjében, omega-3 és omega-6 zsírsavakban gazdag. Emellett A-provitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, vas és foszfor forrása is. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, hiszen kenők, vajak és péksütemények készítésére is alkalmas. Nagyon finom müzlibe, fehérjés italokba, zöldség- vagy gyümölcssalátákba és desszertekbe téve is.
A pekándió és annak előnyei
- édes íze és fűszeres illata van
- omega-3 és omega-6 zsírsavak gazdag forrása
- vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz
- sokoldalúan, hideg és meleg ételekhez is használható
Tápérték táblázat
Tápérték |
100 g |
Energia |
2970 kJ / 721 kcal |
Zsír |
72 g |
ebből telített zsírsavak |
6,2 g |
Szénhidrát |
4,3 g |
ebből cukor |
4,1 g |
Fehérje |
9,2 g |
Figyelmeztetés
25 °C alatt tárold és védd a közvetlen napsugárzástól. A termék glutént, szóját, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.