BIO Matcha tea - zöld csoda, tele tápanyagokkal
A BIO Matcha tea egy koncentrált zöld tea típus, amely főleg Japánban és Kínában népszerű, ám már felénk is megtalálta a helyét. Abban különbözik a többi tea típustól, hogy nem erjesztik, ezért minden benne rejlő vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és rostot megőriz. A Matcha teát 80 °C-os vízzel kell leönteni, majd 3 percen át egy habverővel, legjobb esetben Chasen bambusz habverővel kell kevergetni, de használhatsz botmixert vagy tejhabverőt is. A Matcha hideg- vagy melegkonyha ételek, illetve desszertek összetevője is lehet. Az ételnek erős zöld színt ad, valamint tápanyagokkal teszi gazdagabbá.
A BIO Matcha tea előnyei
- vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavat tartalmaz
- kellemes zöld színe van
- smoothie-ba, zabkásába és más ételekbe is alkalmas
Ajánlott napi adag
3 g tea (1 púpozott teáskanál) 150-200 ml, 70°- 80°C-os vízben.
Tápérték táblázat
Tápérték |
100 g |
Energiaérték |
1502 kJ / 358 kcal |
Zsír |
4 g |
ebből telített zsírsav |
1 g |
Szénhidrát |
38 g |
ebből cukor |
0,8 g |
Fehérje |
28 g |
Rost |
29 g |
Só |
<0,01 g |
Figyelmeztetés
Száraz és sötét helyen tárolandó.